Paine integrala

de VanessaAli in Piine, 19 Aug 2017 | 5087 vizualizari

 

Am decis sa consum de acum inainte paine integrala, deoarece are mai multe fibre si e mai sanatoasa. La inceput cumparam din diverse magazine, dar nu prea imi place de obicei painea de cumparat, asa ca m-am gandit sa mi-o fac eu acasa. A fost mai usor decat ma asteptam si a iesit o paine grozava.

 

INGREDIENTE

  • 700 g faina integrala
  • 150 g faina alba
  • 14 g drojdie uscata
  • 2 linguri de sare
  • 2 linguri de ulei
  • 1 lingurita rasa de zahar
  • aproximativ 700 ml apa calduta
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine integrala:

Amestecam cele doua tipuri de faina impreuna cu drojdia uscata intr-un bol incapator. Divolvam in 200 ml apa calduta, o lingurita rasa de zahar, si in 200 ml sarea.

Turnam peste faina apa cu zaharul si incepem sa framantam, apoi si apa cu sare si uleiul. In timp ce framantam, incorporam si restul de 300 ml de apa, pana cand obtinem un aluat cat mai nelipicios ( e posibil sa nu aveti nevoie de toata apa, sau din contra, de putin mai multa). Framantam bine, dupa care lasam intr-un loc uscat si caldut sa dospeasca pana isi dubleaza volumul ( o ora si ceva ).

Dupa ce a dospit suficient, il impartim in doua parti egale, luam pe rand cate o bucata si o mai lucram putin cu mana sa o intindem cat o tava de cozonac, apoi punem aluatul in respectiva tava tapetata cu hartie de copt cat sa acopere fundul si cel putin cele doua laturi lungi.

Mai lasam aluatul sa dospeasca aproximativ 45 minute in tavi, dupa care le bagam la cuptorul preincalzit, timp de aproximativ o ora sau pana e coapta painea bine.

Scoatem tavile si cu ajutorul hartiei de copt si painea, si o lasam la racit.

 

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine integrala" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

Rahela Velicu 1

19.08.2017, 23:08

miki_a 1

20.08.2017, 16:48

Bravo, Vanessa! O feliuță servesc și eu 🍞!

VanessaAli 1

22.08.2017, 13:25

Multumesc, va servesc cu drag!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

Crostini cu ciuperci - Reteta gustoasa pentru un aperitiv rapid

pe 29.05 la 11:02

Cupcakes cu vanilie si confetti - Reteta perfecta pe gustul copiilor

pe 27.05 la 18:17

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola, bun de te lingi pe degete!

citeste mai mult
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Paine cu iaurt